10 anys. 10 mirades a la col·lecció

Arran de l'exposició "10 anys.10 mirades a la col·lecció", des del Museu Abelló us convidem a fer la vostra mirada a la col·lecció i triar l'obra que més us hagi emocionat

dimarts, 14 de juliol del 2009

DEU ANYS, DEU MIRADES

Fa deu anys s’inaugurava el Museu Abelló, i s’obria així al públic el tresor que Joan Abelló havia anat cultivant al llarg de tota la seva vida.

L’extensa col·lecció d’art, música, d’allò a vegades inimaginable va començar a prendre forma el 1996 quan es feia la primera donació a la ciutat i es creava la Fundació Municipal d’Art.

El 2006 s’incrementava el fons amb prop de cinc mil peces més. Així, ara podem dir que la col·lecció ja passa de les deu mil obres d’art i documents.

A excepció d’algunes peces, tot el fons de la Fundació és fruit d’una col·lecció d’autor, que ha demostrat a bastament que els criteris emprats per Abelló han fet d’aquest, un important fons d’art, un punt important de referència per a molts crítics i especialistes, i ha consolidat la col·lecció com una de les millors del país.

El 1999 la primera exposició l’anomenàrem La mirada de l’artista. Ara, per celebrar els 10 anys del Museu, hem convidat deu persones –vinculades a l’art, a Abelló o a la ciutat-- a triar una de les peces del fons de la col·lecció: la que els agradi més, la que els cridi més l’atenció per algun motiu. Seran, doncs, “deu mirades”.

Però volem anar més enllà, volem que tothom triï la seva peça. Ens agradaria que entre tots i totes escollíssim les obres d’art que més ens agraden, les que ens porten algun record, les més curioses...

Us convidem a entrar al tresor que Abelló ens va deixar, a remenar, a gaudir, a recordar i triar la vostra peça.

La mirada de l’artista, ja no la tenim; mantinguem-la viva amb les nostres mirades.


Daniel Novo. Regidor de Cultura. Vicepresident de la Fundació Municipal Joan Abelló

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Quina és la teva mirada?