10 anys. 10 mirades a la col·lecció

Arran de l'exposició "10 anys.10 mirades a la col·lecció", des del Museu Abelló us convidem a fer la vostra mirada a la col·lecció i triar l'obra que més us hagi emocionat

divendres, 17 de juliol del 2009

Mirada de Mireia Ollé


Chula/ Fredolica
Manolo Hugué
Terra cuita. 20x11x8,5 cm.
Núm. Reg. 2325

Una de les sales on m’agrada més aturar-me és la sala de Manolo Hugué. Potser per l’espai reduït i la quantitat d’obra a observar, o potser per l’atmosfera de tranquil·litat i tendresa que es desprèn en un racó tant petit.

La sèrie de les “ Chules” o Fredoliques, em va impressionar molt. Bàsicament perquè veia com un mateix tema pot estar representat per figures semblants, però alhora, cada figura et desperta sensacions diferents.

Possiblement, un dels motius és que la terracota és un material que sempre m’ha agradat. Difícilment es troben obres on es pugui transmetre aquesta fragilitat, però Manolo Hugué ho aconsegueix a la perfecció, perquè de totes les emocions que es poden generar observant aquestes obres, la tendresa és la que més s’accentua.

Segurament un dels altres motius és el fet que en el món de l’escultura és difícil veure representada una dona d’aquesta manera ( normalment veiem cossos nus, o bustos ) . Estic segura que la indumentària i els gestos de la dona són el que fan transmetre aquesta mística i tendresa.

Mireia Ollé

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Quina és la teva mirada?